joi, 8 noiembrie 2018

✅ De ce au scazut preturile la panourile solare asa mult ?

 De ce au scazut preturile la panourile solare asa mult ?


O sa spuneti simplu : din cauza pietii - oferta mare si cererea mica .
Daaaa , ma rog .... cam asa ceva si nu prea .....
Vedeti ... a fost programul Casa Verde care a functionat cat de cat bine mai multi ani . Cel mai bine a functionat pe vremea lui Emil Boc (nu stiu daca are el vre-un merit sau nu ca nu facem politica noi) , dar ideea este ca atunci lucrurile mergeau unse : proprietarul se vedea repede cu panoul solar pe casa fara sa scoata nici un ban din buzunar si firmele se miscau bine si faceau profit bunicel . Bine ... poate au fost si cazuri izolate in care au fost si cauzate neplaceri (nimeni nu-i perfect si nimeni nu poate multumi absolut toti clientii) .
Bun , acest program de finantare a atras foarte multe firme care nu aveau in domeniul de activitate asa ceva (stiu firme de IT , costructii civile si industriale , sau chiar electronice si electrocanice) . Acum programul s-a terminat (dupa cum stiti si nici nu se mai deschide Casa Verde curand) . Ei au ramas cu marfa multa pe stoc , sau chiar cu ea pe drum spre Romania . Schimbarea macazului in timp ce trenul merge nu a adus bun nimic niciodata , dar noi ne-am obisnuit cu guvernele noastre care tot timpul au schimbat regurile in timpul jocului . Noi n-am avut niciodata un plan pe 10 ani macar ca sa stie fiecare firma cum sa se organizeze . La noi scoate guvernul maciuca , te altoieste de te lasa lat , si lucrurile merg mai departe ca si cum nimic nu s-a intamplat . Acum piata fiind inundata de panouri solare , toti cei care aveau aceasta activitate ca o activitate secundara tind sa scape de marfa lasand preturile jos (am vazut unele cazuri in care preturile sunt = cu cele de la producator) .

Intrebarea care se pune este : Este bine asa ? 

Pentru noi (cei care ne ocupam de asa ceva sigur nu este bine) . Dar pentru clientul final ? Eeeee . Asta este ca aia cu maritul pensiei si scazutul taxelor cand politicienii iti zambesc ca au facut ceva bun , dar in realitate te-au altoit de nu-ti mai revi 10 ani (dar pana se prinde si-ntelege tantalaul .....) Cam asa si cu surplusul acesta de marfa . Multi o sa vanda ieftin si o sa fuga apoi . Garantie , mentenanta , piese de schimb - ioc . O sa vada musterii pe urma care-i treaba , dar din pacate prea tarziu . Bucuria de moment orbeste pe orcine .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai grija ce postezi ! Verificam tot si abia apoi aprobam ! Sa nu pierzi timpul de pomana !