vineri, 21 noiembrie 2014

Colectoare Solare

Colectoare Solare Presurizate cu Heat Pipe
Colectoare Solare Nepresurizate cu tuburi vidate
                                                         Colectoare Solare

Care este diferenta intre colectoarele solare presurizate cu Heat Pipe si colectoarele solare nepresurizate cu tuburi vidate ? Simplu : unele functioneaza pe o instalatie solara presurizata , celelalte functioneaza pe o instalatie solara nepresurizata . Aceeasi instalatie poate fi facuta sa fie presurizata sau nu . De noi depinde asta . Care sunt avantajele si dezavantajele fiecaruia :
1. Colectoarele solare presurizate sunt eficiente , elegante si sunt cele mai raspandite (montate) colectoare . Cam toata lumea s-a invatat cu ele.
2. Colectoarele solare nepresurizate , sunt primele colectoare iesite pe piata , dar nu prea bagate in seama datorita ignorantei . Randamentul lor este mult mai mare decat a celor presurizate . Nu sunt la fel de estetice , dar compenseaza prin puterea lor marita (au o cantitate mult mai mare de lichid pe instalatie si o suprafata de absorbtie mai mare) . Se pot monta pe teava din PPR sau chiar pexal (lucru imposibil de realizat la cele presurizate) ceea ce reduce foarte mult costurile de montaj . Pot fi folosite in orice perioada a anului si ATENTIE , pot fi golite oricand fara sa provoace daune instalatiei . Pot functiona cu apa , apa distilata sau antigel de centrale termice diluat . In montaj se folosesc accesorii mult mai putine si mult mai ieftine fata de presurizate . Pot fi folosite chiar si pe un boiler cu o singura serpentina (vara pe colector , iarna pe centrala) .Se mai pot folosi si la incalzirea piscinelor sau a solariilor de legume , fructe sau flori . Singurul lor dezavantaj major consta in faptul ca atunci cand se sparge un tub vidat , acesta nu mai poate fi folosit pana nu se inlocuieste .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai grija ce postezi ! Verificam tot si abia apoi aprobam ! Sa nu pierzi timpul de pomana !